Tejfölös citromos süti recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók a piskótához:
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek porcukor
- 1 kk sütőpor
- 20×30 cm-es tepsi a sütéshez
A krémhez:
- 375 g tejföl
- ízlés szerint cukor
- 2 db citrom leve vagy ízlés szerint
- 5 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 1,5 doboz piskótatallér
Elkészítése:
A piskótát megsütjük a hozzávalókból.
A krémet elkészítjük. A tejfölt a cukorral,citrom levével kikeverjük, a habtejszínt keményre felverjük. A zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk, a tejfölös krémbe keverjük, majd a habtejszínnel tovább verjük.
Pár percre a hűtőbe tesszük dermedni. A krém 1/3 részét a piskótára kenjük,kirakjuk piskótatallérral, majd a többi krémmel befedjük. Csokiforgáccsal díszítettem, de mással is lehet díszíteni.
Nagyon finom, extra süti.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.