Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós citromkocka recept

Diós citromkocka
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 db citrom

    A krémhez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg darált dió

    A piskótalapok kenéséhez:

    • baracklekvár

    A mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek citromlé

    Elkészítése:
    Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A tepsit kibéleljük sütőpapírral(25×39 cm) és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on.
    A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.
    Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk,lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.
    (kevés kis meggyszörpöt cseppentettem a mázba)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá