Diós citromkocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós citromkocka

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 db citrom

A krémhez:

  • 3 db tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió

A piskótalapok kenéséhez:

  • baracklekvár

A mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé

Elkészítése:
Felverjük a tojásfehérjét, majd belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a szódabikarbónát, a citrom reszelt héját, majd a citrom levét. A tepsit kibéleljük sütőpapírral(25×39 cm) és a tésztát aranysárgára sütjük kb. 200 °C-on.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral gőz fölött addig keverjük, amíg megsűrűsödik. A habosra kikevert margarinhoz belevegyítjük a darált diót, majd a kihűlt masszával összedolgozzuk.
Amikor a tészta kihűlt, kettévágjuk,lekvárral megkenjük és megtöltjük a diókrémmel. A tetejét bevonjuk az 1 evőkanál forró vízzel alaposan kikevert citromos mázzal és darabolt dióval megszórjuk. Tálalás előtt 30 percig hűtőszekrénybe tesszük, majd szeletelve kínáljuk.
(kevés kis meggyszörpöt cseppentettem a mázba)