Citromszelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek cukor
- 6 ek liszt
Szirup:
- 0,5 citrom leve
- 1 dl víz
- kb 10 dkg cukor
Krém:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 cs tejszín vagy vanília ízű pudingpor (ha valaki talál, akkor citrom ízű pudingból készítse)
- 5 dl tej
- 5 dl habtejszín
- 2-3 citrom leve (ízlés szerint)
- 5 ek cukor
- 10 g zselatin
Tetejére:
- 100 g fehércsoki
- 3-4 ek olaj
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat alaposan kikeverjük a cukor felével. A fehérjéket a cukor másik felével keményre felverjük, majd a hab harmadát elkeverjük a sárgákkal. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a maradék habot váltakozva, óvatosan beleforgatva, hogy a habot ne törjük össze!
A sütőt 108 fokra előmelegítjük.Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk egyenletesen. Kb 25-30 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a pudingporral csomómentesre, majd felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Ha megfőtt, akkor folpackkal letakarva kihűtjük.
A zselatint mikróban feloldjuk, majd a kihűlt krémbe keverjük. A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a krémbe. Lassan hozzáadagoljuk a cukrtomlevet (annyit, amivel nekünk kellemesen savanykás ízű lesz a krém.
Összeállítás:
A sziruphoz a vizet és a cukrot összeforraljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét is.
A piskótát két lapra vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, jól megkenjük a citromos sziruppal, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet. A másik lapot is alaposan megkenjük a sziruppal, majd szirupos felével lefelé ráfordítjuk a krémre.
A tetejére felolvasztjuk a csokit az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét. Ha a máz megkötött, akkor ízlés szerint díszíthetjük.
Pár óra hűtés után szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









