Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkarikás sütemény recept

Citromkarikás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 3*3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8*3 dkg cukor
    • 9*3 dkg liszt
    • 1,5 cs sütőpor
    • 2*3 ek víz
    • 2*3 ek olaj
    • 2 citrom leve

    Krém:

    • 2 darab citrom vékony karikára vágva
    • 2 cs vaníliás puding
    • 7 dl tej
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:
    3 tojás sárgáját 2 ek olajjal, 1 ek cukorral, fél citrom levével és 2 ek vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verem,majd a két masszát óvatosan összekeverem és hozzáadom a fél cs sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapíros sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütöm. Ha megsült akkor rácson hagyom kihűlni. A maradék alapanyagokból még 2, ugyan akkora  három tojásos piskótát sütök.
    A sütemény formát folpackkal kibélelem,a citrom karikákkal a formát kirakom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm ,majd még melegen a felét ráöntöm a citromkarikákra.Erre teszek egy piskóta lapot.
    A lapra ráöntöm a maradék pudingot és erre ismét lapot teszek. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a formából kiborítom, a fóliát leveszem róla és szeletelhetem.A citrom ízét a puding kellemesen átveszi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá