Citromkarikás sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 3*3 egész tojás
  • 8*3 dkg cukor
  • 9*3 dkg liszt
  • 1,5 cs sütőpor
  • 2*3 ek víz
  • 2*3 ek olaj
  • 2 citrom leve

Krém:

  • 2 darab citrom vékony karikára vágva
  • 2 cs vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 10 dkg cukor

Elkészítése:
3 tojás sárgáját 2 ek olajjal, 1 ek cukorral, fél citrom levével és 2 ek vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verem,majd a két masszát óvatosan összekeverem és hozzáadom a fél cs sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapíros sütőlapon vagy egy kisebb tepsiben 180 fokon megsütöm. Ha megsült akkor rácson hagyom kihűlni. A maradék alapanyagokból még 2, ugyan akkora  három tojásos piskótát sütök.
A sütemény formát folpackkal kibélelem,a citrom karikákkal a formát kirakom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm ,majd még melegen a felét ráöntöm a citromkarikákra.Erre teszek egy piskóta lapot.
A lapra ráöntöm a maradék pudingot és erre ismét lapot teszek. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap a formából kiborítom, a fóliát leveszem róla és szeletelhetem.A citrom ízét a puding kellemesen átveszi.