Őszibarackos feketeerdő kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 25×39 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 22 dkg porcukor
- 3 ek liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 cs csokoládé ízű pudingpor
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
- 1,5 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 2 üveg őszibarack befőtt
- 2 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 8 lap zselatin˙(24 gr)
- 5 dl tejszínhab
- 2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingporokat,lisztet,kakaót,sütőport összekeverjük. A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük,mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát elfelezzük és külön 2 db piskótát sütünk. A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliás pudigporokat kevés befőttlével simára keverjük,majd felfőzzük. A barackokat vékony cikkekre vágjuk és a pudingos krémbe keverjük. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal vagy őszibaracklikőrrel. A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot. és a másik lappal befedjük. A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük,majd tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »