Őszibarackos feketeerdő kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 25×39 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 22 dkg porcukor
- 3 ek liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 cs csokoládé ízű pudingpor
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
- 1,5 kávéskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 2 üveg őszibarack befőtt
- 2 cs vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 8 lap zselatin˙(24 gr)
- 5 dl tejszínhab
- 2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése:
A pudingporokat,lisztet,kakaót,sütőport összekeverjük. A tojás sárgákat a porcukorral kikeverjük,mindezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék kemény habját. A tészta masszát elfelezzük és külön 2 db piskótát sütünk. A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliás pudigporokat kevés befőttlével simára keverjük,majd felfőzzük. A barackokat vékony cikkekre vágjuk és a pudingos krémbe keverjük. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal vagy őszibaracklikőrrel. A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot. és a másik lappal befedjük. A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük,majd tetszés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »