Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes őszibarackos szelet recept

Krémes őszibarackos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1,5 dl napraforgó olaj
    • 25 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek kakaópor
    • 1,2 dl tej
    • 45 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 nagy őszibarack

    A krémhez:

    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 12 dkg cukor
    • 25 dkg margarin

    Tetejére:

    • csoki reszelék

    Elkészítése:
    Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük 28×34 cm-es tepsiben. Tűpróba. A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főn tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk tortadarával vagy csoki reszelékkel.
    Néhány óra múlva szeletelhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá