Krémes őszibarackos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 2 ek kakaópor
  • 1,2 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 nagy őszibarack

A krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:

  • csoki reszelék

Elkészítése:
Az olajat elkeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadva a tojásokat, mindegyikkel jól elkeverjük. Belekeverjük a kakaóport, majd a lisztet, a sütőport, a tejjel váltakozva. Simára keverjük, kikent tepsibe simítjuk. A barackokat felszeleteljük, egyenletesen kirakjuk vele a massza tetejét. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük 28×34 cm-es tepsiben. Tűpróba. A krémhez való tej egy részében elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet a cukorral főn tesszük. Ha fő, hozzáöntjük a pudingporos tejet, kevergetve, sűrűre főzzük. Időnként megkeverve, kihűtjük a pudingot. Ha már majdnem hideg, hozzáadjuk a margarint, és habosra keverjük. Bevonjuk a krémmel a süti tetejét. Megszórjuk tortadarával vagy csoki reszelékkel.
Néhány óra múlva szeletelhetjük.