Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos zebraszelet recept

Barackos zebraszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 380 g búzaliszt
    • 3 teáskanál sütőpor (csapott)
    • 220 g porcukor
    • 1 tasak vanillincukor
    • 1 narancs reszelt héja
    • 6 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes méretű)
    • 60 ml langyos víz
    • 240 ml napraforgó olaj
    • sárga ételszínezék (ízlés szerint)
    • 3 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)

    Krémhez:

    • 480 g őszibarack konzerv
    • 100 g kekszes vagy kukoricapelyhes csokoládé
    • 1 tasak zselatin
    • 250 g ricotta krémsajt (vagy jól áttört túró)
    • 1 citrom leve
    • 30 g porcukor
    • 1 tasak vanillincukor
    • 400 ml hideg habtejszín

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A kakaópor és az ételszínezék kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadunk kevés sárga ételszínezéket, a másik feléhez a kakaóport. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 evőkanál sárga, majd 2 evőkanál kakaós tészta kerüljön egymás fölé. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétosztódjon. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

    A megsült süteményt sütőrácson a sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni. Majd a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A barackot lecsöpögtetjük, apró kockákra vágjuk. A csokoládét nagyobb darabokra törjük. A süteményt elfelezzük. Az egyik tortalap köré sütőkeretet helyezünk. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A ricottát a citromlével, a cukorral és a vanillincukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Amint a ricottás massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a tejszínhabot, majd a barack- és a csokoládédarabokat is. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is. A süteményt legalább 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A süteményt ízlés szerinti formára vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá