Barackos-joghurtos szelet recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs csokis pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
- 2 ek liszt
- 4 ek cukor
Töltelékhez:
- 2*375 g citromos joghurt
- fél l keményre vert tejszínhab
- 1 cs étkezési zselatin
- 1 doboz sárgabarack befőtt
- 1 cs színes tortazselé
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd óvatosan belekeverjük a felvert fehérjébe, majd a sárgás keveréket is. A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és 180 fokon 0-30 perc alatt készre sütjük.
A joghurthoz hozzáadjuk a felvert tejszínt. A zselatint feloldjuk kb 1 dl meleg vízben. Amint langyosra hűlt hozzáadjuk a joghurtos keverékhez.
Az így elkészült keveréket a tésztára simítjuk. A barackot felszeljük és a süti tetejére sorakoztatjuk.
A tortazselét a leírásnak megfelelően elkészítjük és a barack tetejére öntjük.
Amint a zselés réteg és a zselatin megdermedt már lehet is szeletelni.