Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elefántkönnycsepp recept

Elefántkönnycsepp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 14 dkg porcukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1 ek olaj
    • 1/2 cs sütőpor

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 púpos ek porcukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 15 dkg teavaj
    • 10 dkg sütővaj
    • 4 ek porcukor
    • 2-3 banán
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 lapos ek kakaópor

    Tetejére:

    • csokimáz

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a száraz hozzávalókat is összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a lisztes keveréket, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd 180 fokos sütőben készre sütjük, majd még melegen feltekerjük egy nyújtófára.

    A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a pudingos krémmel összekeverjük. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot a másikba pedig a kakaóport.

    A tésztát letekerjük, majd megkenjük a vaníliás krémmel, majd a kakaós krémmel. A tészta közepét kitesszük az egész banánokkal és a tésztát feltekerjük. Csokimázzal vonjuk be a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá