Elefántkönnycsepp

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 ek olaj
  • 1/2 cs sütőpor

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 púpos ek porcukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 15 dkg teavaj
  • 10 dkg sütővaj
  • 4 ek porcukor
  • 2-3 banán
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 lapos ek kakaópor

Tetejére:

  • csokimáz

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd a száraz hozzávalókat is összekeverjük. A habhoz adjuk a sárgát és a lisztes keveréket, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd 180 fokos sütőben készre sütjük, majd még melegen feltekerjük egy nyújtófára.

A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A vajat és a margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd a pudingos krémmel összekeverjük. Kettéosztjuk a krémet, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot a másikba pedig a kakaóport.

A tésztát letekerjük, majd megkenjük a vaníliás krémmel, majd a kakaós krémmel. A tészta közepét kitesszük az egész banánokkal és a tésztát feltekerjük. Csokimázzal vonjuk be a tetejét.