Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztracsatellás-almás sütemény recept

Sztracsatellás-almás sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • (a joghurtos pohárral kell mindent kimérni)
    • 1 joghurt(én a simát ajánlom)
    • 1 cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • 3/4 pohár olaj

    Tetejére:

    • 3-4 nagyobb alma
    • Dr.Oetker Paradies Creme Stracciatella
    • 300 ml tej

    Elkészítése:
    A tészta összetevőit jól összedolgozom, és kivajazott tálba/tepsibe/sütformába öntöm. Minél kisebb a forma, annál jobb, mert könnyebb lesz a tésztát kettévágni, ha kihűlt(de túl kicsi se legyen, nehogy kifolyon amikor feljön). Én már most rászoktam tenni az almát, mert akkor jól belesül a tésztám felső rétegébe.
    Aranybarnára sütöm. Megvárom amíg kihűl! (Én itt szoktam elrontani azzal, hogy türelmetlen és éhes vagyok:-) ) Már a sütés alatt elkészítem a straccsatella krémet, a leírás szerint.
    A hűtőbe teszem.
    A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom, úgy hogy az almás réteg legyen felül. Az alsót megkenem a kihűlt krémmel, ráteszem az almás réteget és beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat :-)
    A képen nem néz ki annyira szépen, de higgyetek nekem, nagyon finom ha jó hideg :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá