Sztracsatellás-almás sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • (a joghurtos pohárral kell mindent kimérni)
  • 1 joghurt(én a simát ajánlom)
  • 1 cukor
  • 3 tojás
  • 2 liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3/4 pohár olaj

Tetejére:

  • 3-4 nagyobb alma
  • Dr.Oetker Paradies Creme Stracciatella
  • 300 ml tej

Elkészítése:
A tészta összetevőit jól összedolgozom, és kivajazott tálba/tepsibe/sütformába öntöm. Minél kisebb a forma, annál jobb, mert könnyebb lesz a tésztát kettévágni, ha kihűlt(de túl kicsi se legyen, nehogy kifolyon amikor feljön). Én már most rászoktam tenni az almát, mert akkor jól belesül a tésztám felső rétegébe.
Aranybarnára sütöm. Megvárom amíg kihűl! (Én itt szoktam elrontani azzal, hogy türelmetlen és éhes vagyok:-) ) Már a sütés alatt elkészítem a straccsatella krémet, a leírás szerint.
A hűtőbe teszem.
A kihűlt tésztát vízszintesen kettévágom, úgy hogy az almás réteg legyen felül. Az alsót megkenem a kihűlt krémmel, ráteszem az almás réteget és beteszem a hűtőbe. Jó étvágyat :-)
A képen nem néz ki annyira szépen, de higgyetek nekem, nagyon finom ha jó hideg :-)