Omlós almás kocka recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1 db citrom reszelt héja
- 3-4 ek tejföl
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 1 dl víz
- 3 dkg margarin vagy vaj
- 1 ek citromlé
- 10 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát meghámozzuk,közepes szeletekre daraboljuk,majd egy lábasba tesszük,a vajat,citromlevet és a vizet hozzáadjuk és fél puhára fedő alatt pároljuk, majd kihűtjük és a vaníliás pudingport(por állagban)hozzákeverjük.
A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük,szépen beleforgatjuk, mikor már levettük az almát a tűzről. Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk,a tepsibe terítjük,a tölteléket beleöntjük,egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük.
200 fokon aranybarnára sütjük.