Mákos almás kevert sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált mák
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db alma
- 2 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A tetejére:
- porcukor
Elkészítése
A megpucolt almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk az étolajat, a tejet, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Ezután belekeverjük a cukros-tojásos keveréket, a reszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.
A masszát sütőpapírral bélelt, 20×36 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük a tetejét.
Tipp
A sütemény másnapra is puha marad, sőt, az ízei még jobban összeérnek. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, egy kevés reszelt narancshéjat is adhatunk a tésztához.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »