Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos almás kevert sütemény recept

Mákos almás kevert sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg darált mák
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 db alma
    • 2 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 1 kisebb citrom lereszelt héja
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    A tetejére:

    • porcukor

    Elkészítése

    A megpucolt almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk az étolajat, a tejet, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Ezután belekeverjük a cukros-tojásos keveréket, a reszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.

    A masszát sütőpapírral bélelt, 20×36 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

    Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük a tetejét.

    Tipp

    A sütemény másnapra is puha marad, sőt, az ízei még jobban összeérnek. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, egy kevés reszelt narancshéjat is adhatunk a tésztához.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek