Mákos almás kevert sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mákos almás kevert sütemény

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 4 tojás
  • 4 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítése

A megpucolt almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk az étolajat, a tejet, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Ezután belekeverjük a cukros-tojásos keveréket, a reszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy egynemű tésztát kapjunk.

A masszát sütőpapírral bélelt, 20×36 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük a tetejét.

Tipp

A sütemény másnapra is puha marad, sőt, az ízei még jobban összeérnek. Ha különlegesebb ízvilágra vágyunk, egy kevés reszelt narancshéjat is adhatunk a tésztához.