Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai sült alma recept

Kínai sült alma
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • olaj a sütéshez
    • 2 alma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • keményítő
    • 4 ek cukor
    • fél cl víz

    Elkészítése:
    Az almákat meghámozzuk, majd 2-3 cm-es vagy darabokra vágjuk.

    A 2 tojás sárgáját alaposan összekeverjük, majd belehelyezzük az almákat. Kivesszük egyenként, és keményítőben is meghempergetjük őket.
    Közepesen forró olajban addig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta színe. Ha kész, kivesszük és félretesszük.

    Egy lábasba 1 cl olajat teszünk és ½ cl vizet adunk hozzá, majd a cukrot. Lassú tűzön, 2-3 percig folyamatosan keverjük a masszát, amíg sárgás nem lesz a színe.

    Ha kész, beletesszük az almákat, majd kitesszük az egészet egy tányérra.
    És máris lehet tálalni :)

    Tipp:

    Az alma lehet tetszőleges fajtájú és az üvegkaramell helyett használhatunk mézet is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá