Kínai sült alma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • olaj a sütéshez
  • 2 alma
  • 2 tojás sárgája
  • keményítő
  • 4 ek cukor
  • fél cl víz

Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, majd 2-3 cm-es vagy darabokra vágjuk.

A 2 tojás sárgáját alaposan összekeverjük, majd belehelyezzük az almákat. Kivesszük egyenként, és keményítőben is meghempergetjük őket.
Közepesen forró olajban addig sütjük, amíg sárgás-ropogós nem lesz a tészta színe. Ha kész, kivesszük és félretesszük.

Egy lábasba 1 cl olajat teszünk és ½ cl vizet adunk hozzá, majd a cukrot. Lassú tűzön, 2-3 percig folyamatosan keverjük a masszát, amíg sárgás nem lesz a színe.

Ha kész, beletesszük az almákat, majd kitesszük az egészet egy tányérra.
És máris lehet tálalni :)

Tipp:

Az alma lehet tetszőleges fajtájú és az üvegkaramell helyett használhatunk mézet is.