Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellizált almás piskóta recept

Karamellizált almás piskóta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek kristálycukor
    • 6 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Ízesítéshez:

    • 6 db alma
    • 15 dkg kristálycukor

    Elkészítése:
    A tepsibe beleszórjuk a cukort és a sütőben elkezdjük karamellizálni. Mikor már folyékony a cukor akkor kirakjuk a tepsi alját a megpucolt, karikára vágott almaszeletekkel. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, végül a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként beledolgozzuk a masszába. Az egészet az almaszeletekre öntjük, majd 150 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a tepsiből, mert ha kihűl akkor beleragad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá