Karamellizált almás piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Karamellizált almás piskóta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Ízesítéshez:

  • 6 db alma
  • 15 dkg kristálycukor

Elkészítése:
A tepsibe beleszórjuk a cukort és a sütőben elkezdjük karamellizálni. Mikor már folyékony a cukor akkor kirakjuk a tepsi alját a megpucolt, karikára vágott almaszeletekkel. Elkészítjük a piskótát a szokásos módon. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, végül a sütőporral és a vaníliás cukorral elkevert lisztet apránként beledolgozzuk a masszába. Az egészet az almaszeletekre öntjük, majd 150 fokos sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. Ha megsült még melegen kiborítjuk a tepsiből, mert ha kihűl akkor beleragad.