Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fordított almás recept

Fordított almás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja és leve
    • 2 vaníliás cukor
    • 1 sütőpor
    • pici só,őrölt fahéj
    • 3-4 alma

    Elkészítése:
    Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk és megszórjuk vaníliás cukorral. Az almákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk,sorban lerakjuk az edény aljára,megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral,egyenként hozzáadjuk a tojásokat,majd a citrom levét,héját és a sütőporos, lisztes keveréket a darált dióval, majd pici sót.Ezt a masszát kanállal rárakjuk az almákra és 180 fokos sütőben kb.45 percig sütjük. Le kell takarni egy idő után,mert a teteje jobban sül. Ha készen van,késsel meglazítjuk a széleket és egy tálra borítjuk.Most nálam egy kicsit szétcsúsztak az almák,de teszek rá egy kis olvasztott csokit és máris szép lesz. Kóstoljátok meg,finom és egyszerű.Körtével is lehet csinálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá