Fordított almás

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fordított almás

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • pici só,őrölt fahéj
  • 3-4 alma

Elkészítése:
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazzuk és megszórjuk vaníliás cukorral. Az almákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk,sorban lerakjuk az edény aljára,megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral,egyenként hozzáadjuk a tojásokat,majd a citrom levét,héját és a sütőporos, lisztes keveréket a darált dióval, majd pici sót.Ezt a masszát kanállal rárakjuk az almákra és 180 fokos sütőben kb.45 percig sütjük. Le kell takarni egy idő után,mert a teteje jobban sül. Ha készen van,késsel meglazítjuk a széleket és egy tálra borítjuk.Most nálam egy kicsit szétcsúsztak az almák,de teszek rá egy kis olvasztott csokit és máris szép lesz. Kóstoljátok meg,finom és egyszerű.Körtével is lehet csinálni.