Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás almás sütemény recept

Burgonyás almás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1/2 kg héjában főtt krumpli
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg margarin
    • 25 dkg finomliszt
    • csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg reszelt alma
    • 1 teáskanál méz
    • 1 teáskanál fahéj
    • 2 evőkanál vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A főtt krumplit megpucoljuk, áttörjük.Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, a cukor felét és félkemény tésztát gyúrunk belőle 2-4 perc alatt. 10 percre a hűtőbe tesszük.
    A mézet egy fazékba tesszük és kissé karamellizáljuk a cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát és a fahéjat és megdinszteljük. A végén beletesszük a pudingport és összeforraljuk.
    A tepsibe lenyomkodjuk a tészta felét, utána rátesszük az almát, majd a tetejére a másik adag tésztát nyomkodjuk óvatosan. Villával megszurkáljuk. 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá