Almás-tejes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta (a bögre 3 dl-es):
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 6 dl tej
- 1 dl víz
- 2 bögre liszt (6 dl)
Tetejére:
- 3 közepes alma
- 2 tk fahéj
- 5 tk cukor
Elkészítése:
Egy tálba belemérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a tojást, majd elkeverjük. Elkezdjük szép lassan hozzáadagolni először a vizet, majd alaposan elkeverjük, csomómentesre. Végül a tejet dolgozzuk bele (én gépi habverővel dolgoztam).
Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeljük és a tésztára pakoljuk.
A fahéjat összekeverjük a cukorral és az alma tetejére szórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük.
Tejszínhabbal is tálalható, de önmagában is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »