Almás-tejes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta (a bögre 3 dl-es):
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 6 dl tej
- 1 dl víz
- 2 bögre liszt (6 dl)
Tetejére:
- 3 közepes alma
- 2 tk fahéj
- 5 tk cukor
Elkészítése:
Egy tálba belemérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a tojást, majd elkeverjük. Elkezdjük szép lassan hozzáadagolni először a vizet, majd alaposan elkeverjük, csomómentesre. Végül a tejet dolgozzuk bele (én gépi habverővel dolgoztam).
Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeljük és a tésztára pakoljuk.
A fahéjat összekeverjük a cukorral és az alma tetejére szórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük.
Tejszínhabbal is tálalható, de önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »