Almás-tejes pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta (a bögre 3 dl-es):
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 5 ek cukor
- 1 tk sütőpor
- 6 dl tej
- 1 dl víz
- 2 bögre liszt (6 dl)
Tetejére:
- 3 közepes alma
- 2 tk fahéj
- 5 tk cukor
Elkészítése:
Egy tálba belemérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a tojást, majd elkeverjük. Elkezdjük szép lassan hozzáadagolni először a vizet, majd alaposan elkeverjük, csomómentesre. Végül a tejet dolgozzuk bele (én gépi habverővel dolgoztam).
Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeljük és a tésztára pakoljuk.
A fahéjat összekeverjük a cukorral és az alma tetejére szórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük.
Tejszínhabbal is tálalható, de önmagában is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »