Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-tejes pite recept

Almás-tejes pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta (a bögre 3 dl-es):

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 5 ek cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 6 dl tej
    • 1 dl víz
    • 2 bögre liszt (6 dl)

    Tetejére:

    • 3 közepes alma
    • 2 tk fahéj
    • 5 tk cukor

    Elkészítése:

    Egy tálba belemérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a tojást, majd elkeverjük. Elkezdjük szép lassan hozzáadagolni először a vizet, majd alaposan elkeverjük, csomómentesre. Végül a tejet dolgozzuk bele (én gépi habverővel dolgoztam).

    Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeljük és a tésztára pakoljuk.

    A fahéjat összekeverjük a cukorral és az alma tetejére szórjuk.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt szeleteljük.

    Tejszínhabbal is tálalható, de önmagában is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá