Almás-tejes pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tészta (a bögre 3 dl-es):

  • 1 tojás
  • csipet só
  • 5 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 6 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2 bögre liszt (6 dl)

Tetejére:

  • 3 közepes alma
  • 2 tk fahéj
  • 5 tk cukor

Elkészítése:

Egy tálba belemérjük a lisztet, sütőport, cukrot és a tojást, majd elkeverjük. Elkezdjük szép lassan hozzáadagolni először a vizet, majd alaposan elkeverjük, csomómentesre. Végül a tejet dolgozzuk bele (én gépi habverővel dolgoztam).

Egy 25*35 cm-es tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát beleöntjük. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre szeljük és a tésztára pakoljuk.

A fahéjat összekeverjük a cukorral és az alma tetejére szórjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt szeleteljük.

Tejszínhabbal is tálalható, de önmagában is nagyon finom.