Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-pudingos piskóta recept

Almás-pudingos piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 ek liszt
    • 4 ek víz
    • 1 cs sütőpor
    • 10 ek cukor

    Töltelékhez:

    • 4-5 nagyobb alma
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 6 dl almalé vagy más üdítő

    Elkészítése:
    Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkarikázzuk. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és eloszlatjuk benne az almakarikákat. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk 4 ek cukort és kemény habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a maradék cukorral és a vízzel. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A kemény habhoz óvatosan adagoljuk a sárgát, majd a sütőporos-lisztet is. Rásimítjuk az almára. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsül. Közben a pudingport felfőzzük az almalében 3 ek cukorral. Ha megsült a piskóta akkor átfordítjuk egy tálcára, hogy az almás fele legyen felül.

    Ha kihűlt rásimítjuk a pudingot. Felszeleteljük és már lehet is tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá