Almás-pudingos piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Almás-pudingos piskóta

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 12 ek liszt
  • 4 ek víz
  • 1 cs sütőpor
  • 10 ek cukor

Töltelékhez:

  • 4-5 nagyobb alma
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl almalé vagy más üdítő

Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és felkarikázzuk. Egy közepes tepsit kikenünk vajjal és eloszlatjuk benne az almakarikákat. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez adunk 4 ek cukort és kemény habbá verjük. A sárgáját alaposan kikeverjük a maradék cukorral és a vízzel. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A kemény habhoz óvatosan adagoljuk a sárgát, majd a sütőporos-lisztet is. Rásimítjuk az almára. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsül. Közben a pudingport felfőzzük az almalében 3 ek cukorral. Ha megsült a piskóta akkor átfordítjuk egy tálcára, hogy az almás fele legyen felül.

Ha kihűlt rásimítjuk a pudingot. Felszeleteljük és már lehet is tálalni.