Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kalács recept

Almás kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg margarin
    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek. tejföl

    A töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • csipet fahéj
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A margarint elmorzsolom a liszttel, majd mikor már elég morzsás, hozzáadom a tésztához való hozzávalókat.

    Összegyúrom, majd mikor már egészben van, és nincs több morzsa alatta (ha mégsem állna össze, tejföllel lehet még segíteni rajta), akkor két cipóra osztom.

    Meghámozom az almákat, kiszedem a magházat, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem őket. Miután ezzel elkészültem, kinyomkodom a levét.

    A sütőt 200°-ra melegítem. Lisztezett deszkán 20×30-as méretre nyújtom az egyik cipót, majd belenyomkodom egy ekkora tepsibe.

    Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, ráteszem az előzőleg kinyomkodott almát, elegyengetem a tésztán.

    A másik cipóval ugyanazt csinálom, amit az elsővel, ráteszem az almás rétegre. Megszurkálom villával, megkenem egy felvert tojás sárgájával.

    Kb. 35 perc alatt készre sül. Akkor jó, ha már világosbarna a teteje, de tűpróbával lehet a legjobban ellenőrizni. Mikor kihűlt, lehet szeletelni. Tálalás előtt porcukorral meghintem.

    Sztori:

    Nagymamám specialitása volt, szerencsére sikerült megtanulnom tőle. Ha egyszer elkezdem enni, betegre tudom enni magam belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá