Almás-fahéjas kuglóf recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 2 darab alma
- 2 ek citromlé az alma szeletek locsolásához
- 25 dkg margarin
- csipet só
- 3 tk fahéj
- 20 dkg kristálycukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált mandula
- 30 dkg liszt
- 4 ek mogyorókrém
Kikenéshez:
- margarin és zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 tábla torta bevonó
- 3 ek olaj
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A puha margarint kikeverjük a cukorral, sóval és a fahéjjal. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a mandulát is. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, majd a hámozott almát is. A formát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A masszát belesimítjuk a formába, majd 175 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt leöntjük csokimázzal: a csokit felolvasztjuk gőz felett a vajjal és az olajjal. Ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.