Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-fahéjas kuglóf recept

Almás-fahéjas kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 darab alma
    • 2 ek citromlé az alma szeletek locsolásához
    • 25 dkg margarin
    • csipet só
    • 3 tk fahéj
    • 20 dkg kristálycukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg darált mandula
    • 30 dkg liszt
    • 4 ek mogyorókrém

    Kikenéshez:

    • margarin és zsemlemorzsa

    Tetejére:

    • 1 tábla torta bevonó
    • 3 ek olaj
    • 5 dkg margarin

    Elkészítése:
    Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A puha margarint kikeverjük a cukorral, sóval és a fahéjjal. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a mandulát is. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, majd a hámozott almát is. A formát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A masszát belesimítjuk a formába, majd 175 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt leöntjük csokimázzal: a csokit felolvasztjuk gőz felett a vajjal és az olajjal. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá