Almás-fahéjas kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 darab alma
  • 2 ek citromlé az alma szeletek locsolásához
  • 25 dkg margarin
  • csipet só
  • 3 tk fahéj
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 tojás
  • 10 dkg darált mandula
  • 30 dkg liszt
  • 4 ek mogyorókrém

Kikenéshez:

  • margarin és zsemlemorzsa

Tetejére:

  • 1 tábla torta bevonó
  • 3 ek olaj
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:
Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. A puha margarint kikeverjük a cukorral, sóval és a fahéjjal. A tojásokat egyenként hozzádolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a mandulát is. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, majd a hámozott almát is. A formát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával. A masszát belesimítjuk a formába, majd 175 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kihűlt leöntjük csokimázzal: a csokit felolvasztjuk gőz felett a vajjal és az olajjal. Ízlés szerint díszítjük.