Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós szelet recept

Almás-diós szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek citromlé
    • 1/2 cs sütőpor

    A töltelékhez:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 6 db alma reszelve (a sajt reszelőn reszeltem),a levével együtt
    • 20 dkg darált dió
    • 1 db sütőpor
    • 1 ek kakaópor
    • 1 cs csokoládé pudingpor

    A bevonat:

    • 15 dkg tortabevonó csokoládé
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk.

    Az első cipót kisodorjuk, 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

    A tölteléket elkészítjük:

    Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat bele keverjük és a tésztalapra öntjük.

    A másik cipót kisodorjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.

    A kihűlt tésztát csokival bevonjuk. A hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztára öntjük, majd simítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá