Almás-diós szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 5 dkg porcukor
  • 2 ek citromlé
  • 1/2 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 6 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 db alma reszelve (a sajt reszelőn reszeltem),a levével együtt
  • 20 dkg darált dió
  • 1 db sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 cs csokoládé pudingpor

A bevonat:

  • 15 dkg tortabevonó csokoládé
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk.

Az első cipót kisodorjuk, 25×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

A tölteléket elkészítjük:

Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd a többi hozzávalókat bele keverjük és a tésztalapra öntjük.

A másik cipót kisodorjuk és a töltelékre tesszük. Villával megszurkáljuk és 170 fokos sütőben megsütjük.

A kihűlt tésztát csokival bevonjuk. A hozzávalókat vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztára öntjük, majd simítjuk.