Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás csiga recept

Almás csiga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 3 púpos evőkanál tejföl
    • 25 dkg margarin kocka
    • 2 evőkanál porcukor
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 2 teáskanál őrölt fahéj
    • 3 evőkanál cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzá valókat egy mély tálban jól összegyúrjuk, s ketté osztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúró deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit meg kenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.

    Az almát meghámozzuk, és alma reszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral össze keverjük, ketté vesszük és az egyik tésztalapra egyenletesen el simítjuk.
    Majd szorosan feltekerjük és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
    Elő melegített sütőben teljes lángon 30-perc alatt készre sütjük.
    Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni és vaníliás porcukorral megszórjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá