Hozzávalók:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzá valókat egy mély tálban jól összegyúrjuk, s ketté osztjuk. Az egyik cipót lisztezett gyúró deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, és kalácskenő segítségével hideg vízzel picit meg kenjük, hogy a töltelék jobban tapadjon rá.
Az almát meghámozzuk, és alma reszelőn lereszeljük, majd levétől kinyomkodjuk. Majd a fahéjjal és a cukorral össze keverjük, ketté vesszük és az egyik tésztalapra egyenletesen el simítjuk.
Majd szorosan feltekerjük és 2 ujjnyi vastagra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, de ne szorosan.
Elő melegített sütőben teljes lángon 30-perc alatt készre sütjük.
Amikor megsült kicsit hagyjuk hűlni és vaníliás porcukorral megszórjuk.