Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almakrémes piskóta recept

Almakrémes piskóta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt

    Krémhez:

    • 1,2 kg reszelt alma
    • 20 dkg cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 2 csomag vaníliás pudingpor(főzős)
    • sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk.

    Ha kihűlt 3 részre vágjuk. (Lehet a lapokat külön is sütni, mindenki annyi tojásból süt piskótát amennyire bírja a pénztárcája.) A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, és elkezdjük párolni a cukorral.

    Ha megmelegedett hozzáadjuk a pudingporokat, melyeket előtte 3 dl vízben feloldottunk, de lehet gyümölcslé is, nem feltétlen víz.

    Ha megpárolódott az alma akkor a tölteléket kihűtjük. Az alsó lapra lekvárt kenünk, majd rásimítjuk a töltelék felét, rátesszük a következő lapot, majd megint lekvár és a maradék krém.

    A harmadik lapot rátesszük a másik két lapra. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá