Almakrémes piskóta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt

Krémhez:

  • 1,2 kg reszelt alma
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 csomag vaníliás pudingpor(főzős)
  • sárgabaracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk.

Ha kihűlt 3 részre vágjuk. (Lehet a lapokat külön is sütni, mindenki annyi tojásból süt piskótát amennyire bírja a pénztárcája.) A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, és elkezdjük párolni a cukorral.

Ha megmelegedett hozzáadjuk a pudingporokat, melyeket előtte 3 dl vízben feloldottunk, de lehet gyümölcslé is, nem feltétlen víz.

Ha megpárolódott az alma akkor a tölteléket kihűtjük. Az alsó lapra lekvárt kenünk, majd rásimítjuk a töltelék felét, rátesszük a következő lapot, majd megint lekvár és a maradék krém.

A harmadik lapot rátesszük a másik két lapra. Tetejét megszórhatjuk porcukorral.