Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás pite recept

Áfonyás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Omlós tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dkg sütőpor
    • 1 negyed citrom héja
    • 1 cs vaníliás cukor

    Az öntethez:

    • 200 g friss vagy fagyasztott áfonya
    • 1,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 ek kristálycukor
    • 1 ek porcukor

    Elkészítés:

    Kimérjük a tésztához valókat, majd először a lisztben összemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot és tovább morzsoljuk. Ezután beletesszük a tojást, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük gyúrni a tésztát. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll és el nem válik a kezünktől (igyekezzünk gyorsan gyúrni, nehogy túl zsíros, vagy olvadt legyen a tészta!)

    Nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra, kb 4 mm vékonyra. Egy kör alakú tepsit, vagy pite formát vajjal kikenünk, majd a kinyújtott tésztánkat ujjal beleegyengetjük. A tészta tetejét jó sűrűn megszórjuk az áfonyával. Az öntethez összekeverjük a tejet, a tojást és a cukrokat, majd a tésztára locsoljuk (ha nem érezzük elég édesnek az öntetet, utána cukrozhatunk még).

    Előmelegített sütőben készre sütjük (akkor jó, ha a tészta széle bebarnul és az öntet zselés masszává alakul). Ha kész, hideg vaníliaöntettel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá