Gyors házi krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 cs vajas leveles tészta (tekercses)
- 2 cs házi krémes krémpor
- 1,6 l hideg tej (3,5%-os)
- 500 ml habtejszín
- porcukor
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt jól lehűtjük!
A leveles tésztát kihajtjuk és a legnagyobb sütőlemez méretére sodorjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 16-18 perc alatt szép világosra megsütjük. Ha kissé felpuklisodik, akkor konyharuhát rátéve egy másik tepsit ráhelyezve még forrón óvatosan lenyomkodjuk.
A másik lappal szintén így járunk el, de sütés előtt 20 egyenlő részre vágjuk!
Miután kihűlt az alsó lap, a krémes krémport összeturmixoljuk a hideg tejjel és kis adagokban a lapra kanalazva elsimítjuk rajta.
Ezután felverjük a hideg tejszínt és a vaníliás krémre téve (vagy nyomózsákból vastag csíkokban nyomva) elsimítjuk a tetején.
Ráhelyezzük a kisebb lapokat és végül megszórjuk egy kevés porcukorral.
Hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A tej minél zsírosabb, annál finomabb lesz a krém!