Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors házi krémes recept

Gyors házi krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 cs vajas leveles tészta (tekercses)
    • 2 cs házi krémes krémpor
    • 1,6 l hideg tej (3,5%-os)
    • 500 ml habtejszín
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tejet és a tejszínt jól lehűtjük!

    A leveles tésztát kihajtjuk és a legnagyobb sütőlemez méretére sodorjuk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 16-18 perc alatt szép világosra megsütjük. Ha kissé felpuklisodik, akkor konyharuhát rátéve egy másik tepsit ráhelyezve még forrón óvatosan lenyomkodjuk.

    A másik lappal szintén így járunk el, de sütés előtt 20 egyenlő részre vágjuk!

    Miután kihűlt az alsó lap, a krémes krémport összeturmixoljuk a hideg tejjel és kis adagokban a lapra kanalazva elsimítjuk rajta.

    Ezután felverjük a hideg tejszínt és a vaníliás krémre téve (vagy nyomózsákból vastag csíkokban nyomva) elsimítjuk a tetején.

    Ráhelyezzük a kisebb lapokat és végül megszórjuk egy kevés porcukorral.

    Hűtőszekrényben tároljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A tej minél zsírosabb, annál finomabb lesz a krém!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá