Gyors házi krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs vajas leveles tészta (tekercses)
- 2 cs házi krémes krémpor
- 1,6 l hideg tej (3,5%-os)
- 500 ml habtejszín
- porcukor
Elkészítése:
A tejet és a tejszínt jól lehűtjük!
A leveles tésztát kihajtjuk és a legnagyobb sütőlemez méretére sodorjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 16-18 perc alatt szép világosra megsütjük. Ha kissé felpuklisodik, akkor konyharuhát rátéve egy másik tepsit ráhelyezve még forrón óvatosan lenyomkodjuk.
A másik lappal szintén így járunk el, de sütés előtt 20 egyenlő részre vágjuk!
Miután kihűlt az alsó lap, a krémes krémport összeturmixoljuk a hideg tejjel és kis adagokban a lapra kanalazva elsimítjuk rajta.
Ezután felverjük a hideg tejszínt és a vaníliás krémre téve (vagy nyomózsákból vastag csíkokban nyomva) elsimítjuk a tetején.
Ráhelyezzük a kisebb lapokat és végül megszórjuk egy kevés porcukorral.
Hűtőszekrényben tároljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A tej minél zsírosabb, annál finomabb lesz a krém!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »