Gyors házi krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 cs vajas leveles tészta (tekercses)
  • 2 cs házi krémes krémpor
  • 1,6 l hideg tej (3,5%-os)
  • 500 ml habtejszín
  • porcukor

Elkészítése:

A tejet és a tejszínt jól lehűtjük!

A leveles tésztát kihajtjuk és a legnagyobb sütőlemez méretére sodorjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 16-18 perc alatt szép világosra megsütjük. Ha kissé felpuklisodik, akkor konyharuhát rátéve egy másik tepsit ráhelyezve még forrón óvatosan lenyomkodjuk.

A másik lappal szintén így járunk el, de sütés előtt 20 egyenlő részre vágjuk!

Miután kihűlt az alsó lap, a krémes krémport összeturmixoljuk a hideg tejjel és kis adagokban a lapra kanalazva elsimítjuk rajta.

Ezután felverjük a hideg tejszínt és a vaníliás krémre téve (vagy nyomózsákból vastag csíkokban nyomva) elsimítjuk a tetején.

Ráhelyezzük a kisebb lapokat és végül megszórjuk egy kevés porcukorral.

Hűtőszekrényben tároljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A tej minél zsírosabb, annál finomabb lesz a krém!