Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors croissant recept

Gyors croissant
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg vaj
    • 3 dkg porcukor
    • 3 evőkanál tej
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 25 dkg mirelit gesztenyemassza
    • 1 kanál habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával( a másikkal sütés előtt megkenjük), az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék cukorral.

    A tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 5-6 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Másnap átgyúrjuk, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.

    A tésztát egyenlő oldalú háromszögekké vágjuk, megtöltjük,  az egyik csücskénél fogva feltekerjük, majd kifli formájúra hajlítjuk. A kifliket kivajazott sütőlemezre tesszük, tetejét a maradék tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Készülhet üresen, de meg is tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.

    A töltelék elkészítése:

    A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, majd 1 kanál habtejszínnel elkeverjük. Ebből halmozunk 1-2 kiskanálnyit a tésztára.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá