Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors almás pite recept

Gyors almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 16 ek liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 8 ek cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg margarin vagy zsír
    • 1 dl tejföl
    • csipet só

    Tetejére:

    • kevés tejföl
    • aprított dió

    Töltelék:

    • kb 1 kg alma reszelve
    • pici vaj
    • ízlés szerint cukor, és fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

    Az almát a vajon a cukorral és fahéjjal megdinszteljük.

    A tésztát ketté vesszük, közepes tepsibe elnyújtjuk az egyik lapot, aztán búzadarával megszórjuk.

    Az almás tölteléket elterítjük a lapon. Rárakjuk a kinyújtott második lapot.

    Tetejét villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük. Dióval megszórjuk a tetejét. 180 fokon szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Aki nem szereti, a diót elhagyhatja a tetejéről. A tésztát tölthetjük bármilyen töltelékkel, (túrós, meggyes-mákos stb.)

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá