Gyors almás pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 16 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 ek cukor
  • 2 tojás
  • 7 dkg margarin vagy zsír
  • 1 dl tejföl
  • csipet só

Tetejére:

  • kevés tejföl
  • aprított dió

Töltelék:

  • kb 1 kg alma reszelve
  • pici vaj
  • ízlés szerint cukor, és fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.

Az almát a vajon a cukorral és fahéjjal megdinszteljük.

A tésztát ketté vesszük, közepes tepsibe elnyújtjuk az egyik lapot, aztán búzadarával megszórjuk.

Az almás tölteléket elterítjük a lapon. Rárakjuk a kinyújtott második lapot.

Tetejét villával megszurkáljuk, és tejföllel lekenjük. Dióval megszórjuk a tetejét. 180 fokon szép pirosra sütjük.

Tipp:

Aki nem szereti, a diót elhagyhatja a tetejéről. A tésztát tölthetjük bármilyen töltelékkel, (túrós, meggyes-mákos stb.)