Grízes-túrós-meggyes rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 db 40×40-es lap)
- 1 db 330g-os pohár tejföl (a tejfölös pohár lesz a mérce),
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 g túró
- 1 csomag sütőpor
- ¾ pohár olaj
- 1 pohár cukor
- 1 pohár búzadara
- citrom aroma
- 1 csomag mazsola (100 g-os)
- kimagozott meggy
Elkészítése:
A gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, a tojást, a cukrot, a darát, a túrót, a sütőport, az olajat és a citrom aromát összekeverjük és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük a felét.
Meggyel és mazsolával megszórjuk. Ráfektetjük a másik 4 réteslapot, majd a maradék masszát ráöntjük és ismét meggyel és mazsolával megszórjuk.
35-40 percig sütjük (amíg nem lesz szép világosbarna a teteje). Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »