Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-túrós-meggyes rétes recept

Grízes-túrós-meggyes rétes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap (8 db 40×40-es lap)
    • 1 db 330g-os pohár tejföl (a tejfölös pohár lesz a mérce),
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 450 g túró
    • 1 csomag sütőpor
    • ¾ pohár olaj
    • 1 pohár cukor
    • 1 pohár búzadara
    • citrom aroma
    • 1 csomag mazsola (100 g-os)
    • kimagozott meggy

    Elkészítése:

    A gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

    4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, a tojást, a cukrot, a darát, a túrót, a sütőport, az olajat és a citrom aromát összekeverjük és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük a felét.

    Meggyel és mazsolával megszórjuk. Ráfektetjük a másik 4 réteslapot, majd a maradék masszát ráöntjük és ismét meggyel és mazsolával megszórjuk.

    35-40 percig sütjük (amíg nem lesz szép világosbarna a teteje). Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá