Grízes-túrós-meggyes rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 db 40×40-es lap)
- 1 db 330g-os pohár tejföl (a tejfölös pohár lesz a mérce),
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 450 g túró
- 1 csomag sütőpor
- ¾ pohár olaj
- 1 pohár cukor
- 1 pohár búzadara
- citrom aroma
- 1 csomag mazsola (100 g-os)
- kimagozott meggy
Elkészítése:
A gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, a tojást, a cukrot, a darát, a túrót, a sütőport, az olajat és a citrom aromát összekeverjük és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük a felét.
Meggyel és mazsolával megszórjuk. Ráfektetjük a másik 4 réteslapot, majd a maradék masszát ráöntjük és ismét meggyel és mazsolával megszórjuk.
35-40 percig sütjük (amíg nem lesz szép világosbarna a teteje). Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »