Grízes-túrós-meggyes rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Grízes-túrós-meggyes rétes

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap (8 db 40×40-es lap)
  • 1 db 330g-os pohár tejföl (a tejfölös pohár lesz a mérce),
  • 4 tojás
  • 450 g túró
  • 1 csomag sütőpor
  • ¾ pohár olaj
  • 1 pohár cukor
  • 1 pohár búzadara
  • citrom aroma
  • 1 csomag mazsola (100 g-os)
  • kimagozott meggy

Elkészítése:

A gáztepsit kiolajozzuk, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

4 réteslapot belefektetünk a tepsibe (nem kell olajjal megkenni!). A tejfölt, a tojást, a cukrot, a darát, a túrót, a sütőport, az olajat és a citrom aromát összekeverjük és a tepsiben lévő réteslapokra öntjük a felét.

Meggyel és mazsolával megszórjuk. Ráfektetjük a másik 4 réteslapot, majd a maradék masszát ráöntjük és ismét meggyel és mazsolával megszórjuk.

35-40 percig sütjük (amíg nem lesz szép világosbarna a teteje). Ha kihűlt, akkor lehet szeletelni.