Grízes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 5 ek finomliszt
- 5 ek cukor
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 750 ml tej
- 120 g cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 80 g búzadara
- 150 g margarin vagy vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Máz:
- 150 ml tejszín (30 %-os)
- 150 g csokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport.
A tojások fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd alacsony fokozaton egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. A tojásos masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket és somára dolgozzuk az egészet.
A tésztát a tepsibe simítjuk, majd kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben a búzadarát, pudingport, vaníliás cukrot és a cukrot egy edényben simára keverjük és a tejjel felöntve, simára keverve sűrűre főzzük.
Amikor a krém langyosra hűlt, akkor kihabosítjuk a margarinnal/vajjal.
Az krémet a piskótára simítjuk.
A mázhoz a tejszínt felmelegítjük a csokoládéval és addig keverjük, amíg a massza teljesen sima nem lesz. A mázat a sütire öntjük, majd pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »