Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes krémes recept

Grízes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 5 ek finomliszt
    • 5 ek cukor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 750 ml tej
    • 120 g cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 80 g búzadara
    • 150 g margarin vagy vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Máz:

    • 150 ml tejszín (30 %-os)
    • 150 g csokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

    A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport.

    A tojások fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd alacsony fokozaton egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. A tojásos masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket és somára dolgozzuk az egészet.

    A tésztát a tepsibe simítjuk, majd kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

    Közben a búzadarát, pudingport, vaníliás cukrot és a cukrot egy edényben simára keverjük és a tejjel felöntve, simára keverve sűrűre főzzük.

    Amikor a krém langyosra hűlt, akkor kihabosítjuk a margarinnal/vajjal.

    Az krémet a piskótára simítjuk.

    A mázhoz a tejszínt felmelegítjük a csokoládéval és addig keverjük, amíg a massza teljesen sima nem lesz. A mázat a sütire öntjük, majd pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá