Grízes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 ek finomliszt
  • 5 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 750 ml tej
  • 120 g cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 80 g búzadara
  • 150 g margarin vagy vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 150 ml tejszín (30 %-os)
  • 150 g csokoládé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.

A lisztbe belekeverjük a kakaóport és a sütőport.

A tojások fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd alacsony fokozaton egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. A tojásos masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket és somára dolgozzuk az egészet.

A tésztát a tepsibe simítjuk, majd kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Közben a búzadarát, pudingport, vaníliás cukrot és a cukrot egy edényben simára keverjük és a tejjel felöntve, simára keverve sűrűre főzzük.

Amikor a krém langyosra hűlt, akkor kihabosítjuk a margarinnal/vajjal.

Az krémet a piskótára simítjuk.

A mázhoz a tejszínt felmelegítjük a csokoládéval és addig keverjük, amíg a massza teljesen sima nem lesz. A mázat a sütire öntjük, majd pár órát hagyjuk dermedni a hűtőben.