Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba keksz recept

Gomba keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 180 g finomliszt
    • 90 g étkezésikeményítő
    • 80 g porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 120 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vanília kivonat
    • 1 citrom reszelt héja
    • pár csepp citromlé
    • 1 ek kakaópor
    • egy aromás üveg a mintázáshoz

    Elkészítése:

    A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, vanília kivonatot, citromhéjat és pár csepp citromlével összegyúrjuk.

    A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, diónyi golyókat formálunk a masszából és egymástól 2-3 cm-re lerakjuk.

    A kis üveg száját vízbe mártjuk, majd kakaóba és a tésztagolyó közepébe nyomjuk, így alakítjuk ki a gomba szárát.

    Vízbe többször nem kell mártani csak kakaóba.

    200 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá