Gomba keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gomba keksz

Hozzávalók:

  • 180 g finomliszt
  • 90 g étkezésikeményítő
  • 80 g porcukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 120 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • pár csepp citromlé
  • 1 ek kakaópor
  • egy aromás üveg a mintázáshoz

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, vanília kivonatot, citromhéjat és pár csepp citromlével összegyúrjuk.

A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, diónyi golyókat formálunk a masszából és egymástól 2-3 cm-re lerakjuk.

A kis üveg száját vízbe mártjuk, majd kakaóba és a tésztagolyó közepébe nyomjuk, így alakítjuk ki a gomba szárát.

Vízbe többször nem kell mártani csak kakaóba.

200 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük.